11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков: Бих казал на по-младото си Аз, че е свършил добра...

Александър Везенков: Бих казал на по-младото си Аз, че е свършил добра работа, като не се е отказал (видео)

Ако завършим сезона с титлата в Евролигата, това ще бъде нещо, което дори не можех да си представя в най-смелите си мечти, признава крилото на Олимпиакос

Aлександър Везенков може да ознаменува блестящия си сезон с трофей в Евролигата. Утре (21 май) от 20.00 ч. в “Жалгирио Арена”, в Каунас, крилото ще се превърне в първия българин, който ще играе във финал в турнира на богатите. Спортист №1 на България за 2022 г. и неговите съотборници от Олимпиакос ще имат за съперник Реал Мадрид в последния си мач за сезона в най-силната клубна надпревара на Стария континент. 

Александър Везенков вече влезе в историята като първия играч от България, достигнал до наградите Реализатор №1 и MVP на сезона в Евролигата. Пред официалния сайт на турнира 27-годишният баскетболист си спомни за началото на пътя си, а освен това говори за трудностите и за това какво още иска да постигне. 

„Чувствам се добре и благословен, че споделих това преживяване със семейството ми и моя отбор. Това е момент, за който мечтая, откакто започнах да играя баскетбол. През всичките тези години опитваш, тренираш, бориш се, минаваш през разочарования. Тази награда ми дава мотивация да продължавам да се подобрявам и да достигам най-високото ниво. Когато започнах кариерата си в Евролигата, нищо не беше лесно – нов отбор, нови предизвикателства, много добри играчи. Видях какво съм направил грешно и никога не се опитах да се оправдавам”, заяви Александър Везенков.  

Понякога може да съм се оправдавал или някой да не е бил справедлив с мен. Всичко, което ме интересуваше, беше как да постигна целите си на най-високо ниво. Има много добри играчи в тази лига, така, че трябва да си психически подготвен, че нещо може да не се получи както искаш. Ще има трудни моменти, като контузии, които са част от играта„, допълва 206-сантиметровият баскетболист. 

Не можеш да контролираш всичко на 100%. Трябва да си здрав и с къса памет. Имаше моменти, в които бях потиснат и исках да се откажа. Не смятах, че заслужавам това, което ми даваха, но не можех да направя нищо, защото това беше моята позиция – да се боря! Много е лесно да си ядосан, но бих казал на моето по-младо Аз, че е свършил наистина добра работа, като не се е отказал“, категоричен е Александър Везенков.  

Треньорът Барцокас видя потенциал в мен и ме подобри. Това накара съотборниците ми да се доверят на способностите ми. Дължа много на целия клуб за това, че ми помогна от самото начало да успея и да изпълня потенциала си. Опитвам се да работя здраво, за да докажа, че всичко, което ми е дал, да му го върна”, признава крилото на Олимпиакос. 

Тренирам и подобрявам играта си. Един Бог знае какво ще стане, но рецептата е същата. Искам трофея, всички искаме трофея. Знаем, че всички отбори го искат, така че ако завършим сезона с титлата в Евролигата, това ще бъде нещо, което дори не можех да си представя в най-смелите си мечти. Надявам се, че ще си тръгнем с усмивки”, завърши Александър Везенков.  

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани