6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАБостън надстреля Александър Везенков и Сакраменто в мач с 43 тройки в...

Бостън надстреля Александър Везенков и Сакраменто в мач с 43 тройки в НБА (видео)

Крилото с 3 точки срещу лидера в Източната конференция

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Серията от три поредни победи на Александър Везенков и Сакраменто в НБА бе спряна. На свой терен българинът и отборът му загубиха от лидера в Източната конференция Бостън със 119:144. Това бе шести успех за Селтикс в последните им седем мача в лигата.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило остави срещу името си в статистиката на Сакраменто 3 точки и 3 борби, след като се включи от пейката и остана в игра 13 минути. При стрелбата си Спортист №1 на България за 2022 г. бе 1/3 зад дъгата.

От неговите колеги рожденикът ДиАрън Фокс се отчете с 29 точки, включително 6 тройки. Домантас Сабонис и Кийгън Мъри отбелязаха по 13, като първият добави към сметката си 10 борби и 8 асистенции.

Бостън бе без Джейсън Тейтъм и Ал Хорфърд. В тяхно отсъствие Джейлън Браун завърши с 28 точки, 5 борби и 6 асистенции. Дерик Уайт също вкара 28 плюс 7 асистенции. Кристапс Порзингис и Жрю Холидей приключиха съответно с по 24 и 21 точки, като вторият направи и 10 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Кингс излязоха напред с 41:38 в края на пъравата част, след като навъртяха 11 тройки срещу осем за съперника. След това обаче успеваемостта в стрелбата от далечна дистанция на домакините започна да пада, докато Бостън наниза още шест, а 28-те комбинирани далечни стрелби през първото полувреме изравниха рекорда на НБА, поставен през 2019 г. Селтикс се изстреляха напред с 21 точки в третия период, водени от Дерик Уайт, Жрю Холидей и Кристапс Порзингис, като до финалната сирена не изпуснаха лидерството в двубой, в който двата тима реализираха общо 43 тройки.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 декември от 5.00 ч. българско време Александър Везенков и Сакраменто ще приемат Финикс. Ден по-късно Бостън ще играе срещу Клипърс. 

СТАТИСТИКА ОТ САКРАМЕНТО – БОСТЪН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани