8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаБивш съотборник на Везенков се разбра с Цървена Звезда (видео)

Бивш съотборник на Везенков се разбра с Цървена Звезда (видео)

Жоел Боломбой ще носи екипа на сръбския гранд

Цървена Звезда не губи време и продължава усилената си работа по селекцията за новия сезон. Сръбският гранд добави към ростера си и Жоел Боломбой, който е сложил подписа си под договор за година. 

29-годишният баскетболист е бивш възпитаник на Уебър Стейт. През 2016 г. е избран във втория кръг на драфта в НБА под №52 от Юта. За „джазмените“ има общо 14 мача в най-силното първенство в света. През следващия сезон за кратко играе и за Милуоки. Има и периоди в G-Лигата.

През 2018 г. подписва с ЦСКА Москва, където се изявява под ръководството на Димитрис Итудис до края 2021/2022. Шампион в Евролигата през 2019 г. На сметката си има и 2 трофея във ВТБ Лигата (б.а. – от 2019 г. и 2021 г.).

Последният сезон Жоел Боломбой бе съотборник на Александър Везенков в Олимпиакос. С гръцкия гранд той има златен требъл – Суперкупата, Купата и титлата на Гърция. Освен това, с „червено-белите“ игра и финал в Евролигата, в която записва средно по 3.8 точки и 3 борби в общо 35 двубоя.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани