16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаРилски спортист загуби при визитата си в Полша (видео)

Рилски спортист загуби при визитата си в Полша (видео)

Носителят на Купата и Суперкупата на България не успя срещу Трефъл Сопот

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист допусна втора загуба в турнира ФИБА Къп през този сезон. Селекцията на Людмил Хаджисотиров отстъпи на Трефъл Сопот с 81:90 като гост в мач от група B на турнира. В другия двубой от този поток Киев би Апоел Ейлат с 86:78.

И ОЩЕ: Носителят на Купата и Суперкупата на България е без успех в тази група, като заема последно място в класирането. Трефъл е с баланс от 1-1, колкото има и Апоел Ейлат. Лидер е Киев с 2 победи.

НАЙ-ДОБРИ: Павлин Иванов и Ей Джей Хес завършиха с по 15 точки за Рилски спортист. Алекс Симеонов добави 12 и 8 борби. Трей Портър се разписа с 10 точки и 6 борби.

Павел Леончук бе най-добър за Трефъл Сопот със 17 точки и 8 борби. Бившият играч на Левски Брандън Йънг и Дариъс Лий Мотън останаха с по 16.

КЛЮЧЪТ: След като допуснаха пасив от 15 точки в първата част, самоковци бяха по-добри през втория период. Алекс Симеонов, Ей Джей Хес и Трей Портър намалиха пасива на Рилецо до 39:43. След паузата на двата пъти Трефъл Сопот повеждаше с 6 точки чрез Брандън Йънг и Павел Леончук. Българският тим обаче запази шансове след 60:64 чрез Павлин Иванов. През последната четвърт поляците фиксираха 75:67, но Рилски не се отказваше и сведе пасива си до 4 точки. Домакините не изпуснаха лидерството и чрез Дариъс Лий Мотън и Павел Леончук подпечатаха успеха си с крайното 90:81. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 27 октомври Рилски спортист ще приеме Киев от 19.00 ч. в „Арена Самоков“.

СТАТИСТИКА ОТ ТРЕФЪЛ СОПОТ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани