10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНационални отбориНикола Йокич: Когато играеш за Сърбия, всичко е различно

Никола Йокич: Когато играеш за Сърбия, всичко е различно

Центърът на Денвър разкри и кои са неговите идоли

Центърът на Денвър в НБА Никола Йокич сравни чувството да играе във финалите в НБА с това да играе за националния отбор на Сърбия в международни турнири. Той стори това пред американските медии.

„Когато играеш за Сърбия, всичко е различно. Винаги има малко повече емоция, адреналин. Цялата страна те подкрепя. Това е мечтата на всеки играч, който някога е играл за националния отбор. Не става дума за натиск, а за емоция. Може да се каже, малко по-различно ниво във всичко“, заяви Никола Йокич.

Освен това, MVP на финалите в Западната конференция през този сезон разкри кои са играчите, които са били негови идоли.

Честно казано, докато бях в Сърбия не гледах много НБА. Дино Раджа, Педжа Стоякович, Владе Дивац и Дражен Петрович бяха първите, които влязоха в тази лига и отвориха вратите за всички останали, да кажем за европейските играчи или тези от бивша Югославия. Когато пристигнах в САЩ, гледах Ламаркъс Олдридж, Борис Диау, Дирк Новицки, Тим Дънкан“, каза още Никола Йокич.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани