14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияБерое не остави шансове на Шумен след 17 тройки

Берое не остави шансове на Шумен след 17 тройки

Старозагорци с 13-ти успех в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое се върна към победите в НБЛ. В своята зала „Общинска“ отборът на Бойко Миленков се наложи над Шумен с категоричното 105:68 в мач от 25 кръг в родния елит. Старозагорци са с баланс от 13-12 и са пети, докато новакът в шампионата е с 3-22 и е девети.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Янев завърши с 25 точки и 5 борби за Берое. Антон Кук добави 22, от които 6 тройки, плюс 6 борби. Дамян Минков се разписа с 16 точки. Седариан Рейнс вкара 13 в добавка към 9 борби. Виктор Маргаритов остави срещу името си 11 точки. Мартин Сотиров пък грабна 12 борби и направи 7 асистенции.

Деян Биелич бе най-добър за Шумен с 25 точки и 15 борби. Милош Чойбашич се включи от пейката с 12 и 7 борби. Маркъс Майърс остана с 10 точки.

РАЗВИТИЕТО: Домакините стартираха силно и чрез серия от 21-7, дело на Виктор Маргаритов, Мартин Сотиров, Александър Янев и Антон Кук, излязоха напред с 32:18 след 10 минути игра. През втория период старозагорци не спряха дотук и направиха аванса си 27 точки, водени от Александър Янев, Седариан Рейнс и Антон Кук. В минутите до почивката гостите все пак свалиха пасива си до 22 точки чрез Виктор Серафимов, Маркъс Майърс и Деян Биелич.

След паузата Берое не намали намали оборотите и реализира 10 безответни точки на Александър Янев, Седариан Рейнс и Михаил Комбаков, за да стигне до 35 точки в своя полза. Шумен отвърна чрез Милош Чойбашич и Деян Биелич за 47:78 след 30 минути. Във финалния период „зелено-белите“ не изпуснаха контрола над двубоя, достигайки до крайното 105:68.

И ОЩЕ: В игра за Берое днес не бе Обина Олека, който има проблеми с коляното и се възстановява.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 aприл Берое ще гостува на Левски, докато Шумен ще домакинства на Балкан.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – ШУМЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани