13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияАкадемик мина кота 100 срещу Ямбол (видео)

Академик мина кота 100 срещу Ямбол (видео)

Две поред за пловдивчани в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик спечели за втори пореден път в НБЛ. В своята зала „Сила“ тимът на Йордан Янков надигра Ямбол със 113:88 в мач от 25 кръг в шампионата при мъжете. Пловдивчани са седми с баланс от 12-13, докато ямболии са осми с 8 победи и 17 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Ник Фулард се отчете с 19 точки и 6 борби за Академик Пловдив. Дейшон Найт добави 15 и 6 асистенции. Николай Титков завърши с 14 точки и 8 асистенции. Томислав Минков реализира 13 плюс 6 асистенции.

Джеремая Пейдж бе най-добър за Ямбол с 21 точки и 7 асистенции. Алонзо Кембъл приключи с 20 и 5 борби. Дарин Иванов отбеляза 15 точки. Константин Тошков остана с 13.

И ОЩЕ: В игра за ямболии се завърна Тадж Ридли, който започна сред титулярите и остана в 17 минути, оставяйки срещу името си 13 точки, 5 борби и 3 асистенции.

РАЗВИТИЕТО: Двата състава бяха равностойни през по-голямата част от първата част, но Академик все пак взе предимство чрез серия от 10-1, дело на Дейшон Найт, Робертс Фрейманис, Ник Фулард и Николай Николов, за да фиксира 28:18 в своя полза. През втория период ямболии се доближиха на 5 точки от съперника след успешни акции на Дарин Иванов и Алонзо Кембъл. Пловдивчани обаче не се огънаха и чрез Николай Титков, Томислав Минков и Васил Бачев се изстреляха напред с 62:42. 

След паузата въпреки усилията на Марин Маринов, Джеремая Пейдж и Константин Тошков, Академик държеше нещата под контрол, а Ник Фулард, Дейшон Найт, Робертс Фрейманис и Робърт Георгиев поставиха на таблото 86:64 в края на третия период. През последната четвърт Ямбол не се отказа и сведе пасива си до 15 точки с помощта на Константин Тошков, Алонзо Кембъл и Дарин Иванов. Академик сложи точка на спора чрез Тони Гуджино, Томислав Минков и Васил Бачев, оформяйки финалното 113:88 и оставяйки успеха в Пловдив.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 20 април Академик Пловдив ще играе срещу Рилски спортист, а Ямбол ще гостува на Спартак Плевен. 

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани