9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаБарса и Юртел забъркаха скандал

Барса и Юртел забъркаха скандал

Каталунците не позволили на гарда да се качи на самолета за Испания

В сериозен скандал се забъркаха един от участниците в Евролигата – Барселона и Томас Юртел. Според медиите на Стария континент, след последния мач на каталунците в турнира срещу Анадолу Ефес от клуба не са позволили на гарда да се качи на самолета за Испания.

Макар че не попадна в групата на Барса за двубоя с турския гранд, французинът пътува с тима си до южната ни съседка. Там се очакваше Томас Юртел да преговаря за бъдещето си с Фенербахче. От лагера на испанския вицешампион научили, че в същото време баскетболистът е в разговори с Реал Мадрид, което довело и до забраната да се качи в самолета на летището в Истанбул.

Наказанието, наложено от Барса, на Юртел предизвика реакциите на част от играчите от Евролигата и от НБА, изразени в социалните мрежи.

На случилото се реагираха и от Асоциацията на играчите към Евролигата, откъдето осъдиха остро действията на Барселона, определяйки ги като “непростими”.

Всичко това предизвика официалното изявление на испанския клуб, в което се разяснява, че на играча е предоставен хотел, самолетен билет и възможност да се върне в Барселона още днес. Преговорите в Истанбул са прекратени и Томас Юртел засега остава част от състава на Шарунас Ясикевичус, докато вземе окончателно решение за бъдещето си.

Анадолу Ефес би Барселона у дома (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани