7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаВезенков и Олимпиакос удържаха Зенит (видео)

Везенков и Олимпиакос удържаха Зенит (видео)

Българинът се разписа с 9 точки при визитата на тима си в Русия

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос прекъснаха серията си от две поредни загуби в Евролигата. Българинът и тимът му надиграха Зенит със 75:66 в първи мач от 7 кръг в турнира на богатите.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило се включи от пейката за Олимпиакос, като се разписа с 9 точки и 4 борби. При стрелбата си националът бе 2/3 от средно разстояние, 1/2 от тройката и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Хасан Мартин отбеляза 16 точки. Шакил МакКисик завърши с 10.

Били Байрън бе най-резултатен за Зенит с 13 точки. Остин Холинс остана с 12.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Александър Везенков и компания си осигуриха комфортна преднина още през първото полувреме, като дръпнаха с 41:27. Макар че пропусна четири двубоя от началото на сезона, заради случаи на коронавирус, Зенит успя да се върне през последната четвърт след серия от 17-5. Това обаче не се оказа достатъчно за обрат.

И ОЩЕ: “Червено-белите” вече имат актив от 4 победи и 3 загуби, като се намират на четвърто място във временното класиране. Руснаците пък са 10-ти с баланс от 2-1.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 12 ноември Александър Везенков и Олимпиакос ще приемат АЛБА Берлин, а ден по-късно Зенит ще гостува на АСВЕЛ.

СТАТИСТИКА ОТ ЗЕНИТ – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани