24.8 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоБългарияАсен Великов: Ще се опитаме да се възползваме от всеки един шанс

Асен Великов: Ще се опитаме да се възползваме от всеки един шанс

Надявам се в турнира за Купата на България и в плейофите да покажем върхова форма, сподели капитанът на Левски

Играем на приливи и отливи. Донякъде успяхме да се противопоставим на Рилски спортист, но както в първия мач, така и в този се държахме. Имаме периоди от по 2-3 минути, в които не вкарваме. Домакините се възползват и поведат ли ни, вече е много трудно да ги наваксаме. Ако искаме да ги победим, трябва да сме близо в резултата през цялото време и да се надяваме в края да имаме шанс. Опитваме се, но това са реалностите в днешния мач. Рилски заслужено спечели„, сподели капитанът на Левски Асен Великов след загубата в Самоков със 70:81 в среща от НБЛ. 

Тренираме добре, младите дават свежест. Те успяват в определени минути да покрият основните играчи. Надявам се, че и с новия състезател ротацията ни ще стане една идея по-голяма. Алън Арнет ще влезе тепърва във форма, така че си имаме своите качества и плюсове в бъдеще, но всичко зависи от това как тренираме и как ги развиваме„, допълни гардът, който се отчете със 17 точки и 6 борби за столичани. 

Надявам се в турнира за Купата на България и в плейофите да покажем върхова форма. Дано сме здрави и съм сигурен, че ще видите борбен Левски до края. Ще се опитаме да се възползваме от всеки един шанс”, каза още Асен Великов. 

“Нашият отбор е с къса ротация и ако 2-3-ма баскетболисти не играят добре в даден мач, се отразява изключително много на тима. Ние нямаме кой да покрие дадени играчи, много е трудно 5-6 човека да са на ниво във всеки двубой. Младите все още не са готови да поемат отговорност във възловите мачове. В началото на сезона никой не ни броеше. Първо, се говореше дали ще го има този отбор, а след това не се знаеше дали ще сме последни. Към днешна дата сме в Топ 4 и се борим. Предстоят най-важните месеци“, добави той. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани