10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияРилски спортист отблъсна съпротивата на Левски

Рилски спортист отблъсна съпротивата на Левски

Победа №20 за самоковци в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист започна третия етап от редовния сезон в НБЛ с верен ход. В своята „Арена Самоков“ селекцията на Людмил Хаджисотиров се справи с Левски с 81:70 мач от 23 кръг в родния елит. Самоковци са с баланс от 20-1 и са лидери в класирането, докато бронзовият медалист в НБЛ от миналия сезон има 12 успеха и 9 поражения на четвъртото място.

НАЙ-ДОБРИ: Чавдар Костов приключи с 22 точки за Рилски спортист, от които 5 тройки. Йордан Минчев оформи дабъл-дабъл – 18 и 16 борби. Димаджио Уигинс реализира 14 точки плюс 8 борби. Александър Янев допринесе с 10 и 5 борби.

Асен Великов бе най-добър за Левски със 17 точки и 6 борби. Джон Флорвиъс регистрира 15. Алън Арнет се завърна в шампионата с 13 точки и 5 борби. Николай Михайлов остана на крачка от дабъл-дабъл – 11 и 9 борби.

КЛЮЧЪТ: През първото полувреме двата отбора си поделиха по една част, като на голямата почивка Рилецо все пак имаше аванс от 5 точки за 37:32. След паузата Димаджио Уигинс, Чавдар Костов и Йордан Минчев направиха преднината на самоковци 7 точки, след като Джон Флорвиъс я бе намалил до 1 точка. Левски обаче продължаваше да настоява и чрез Момчил Кадиев, Асен Великов и Джон Флорвиъс фиксира 53:55 след 30 минути игра.

През последната четвърт Рилецо реагира и чрез Брандън Рандълф, Васил Попов и Йордан Минчев намираше верните решения в атака, за да удържа лидерството. Все пак столичани не се отказваха и чрез Асен Великов и Джон Флорвиъс сведоха изоставането си до 5 точки. Рилски отвърна със серия от 10-0, дело на Димаджио Уигинс и Чавдар Костов, за 78:63 в своя полза, което се оказа достатъчно за успеха му.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 11 март Рилски спортист ще бъде домакин на Балкан, докато същия ден Левски ще приеме Спартак Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЛЕВСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани