17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияАсен Великов: Нищо не е започнало добре в този мач, за да...

Асен Великов: Нищо не е започнало добре в този мач, за да се обърка

Имам огромно желание да играя., казва още капитанът на Левски

„Нищо не е започнало добре в този мач, за да се обърка. Въобще не бяхме готови за сблъсък. Спартак искаше повече от нас победата. Нито в нападение, нито в защита, успявахме да отговорим на тяхната агресия. Епизодично се опитвахме да се връщаме в мача, но Спартак ни надигра и в двете фази. Победиха ни заслужено, с тази игра, която показваме, не заслужаваме да победим„, каза баскетболистът на Левски Асен Великов след загубата от Спартак със 73:83 в Плевен.

Спартак надигра Левски за 1-1 в серията за бронза

Въобще не бяхме агресивни. В нападение всеки искаше да играе сам, индивидуално, мислейки си, че може сам да надиграе Спартак. По този начин няма как да се получат нещата, особено в Плевен, където залата е пълна и публиката им помага. Изключително удоволствие е да играеш пред пълна зала, без значение дали те подкрепят или не. В случая за Спартак това е плюс. Този път ни надиграха изцяло от първата до последната минута“, добави капитанът на Левски, чийто тим ще бъде домакин на мач №3 от серията на 8 юни.

„За следващия мач трябва да променим агресията си в защита и тактическата си дисциплина в нападение. Ние не използваме нашите предимства, не сме търпеливи и ако правим тези неща, ще излезем крайни победители. И в първия мач не играехме добре, но след полувремето успяхме да подобрим точни тези неща, които този път през цялото време не успяхме да подобрим. Знаем какво трябва да направим, въпросът е да го сторим за следващия мач„, допълни Асен Великов.

В отбора след отпадането от Балкан има напрежение. Имаме си нашите проблеми, доста месеци вече се натрупват. Отделно, когато тимът има амбицията да играе финал, когато загубиш, в момента дали ще станем трети или четвърти, за нас не е толкова важно. Трябва да играем за нашите имена, за Левски и пак казвам, че в София ще изглеждаме по по-различен начин и се надявам да бъде достатъчен, за да победим“, бе мнението на плевенчанина.

Имам огромно желание да играя. Този сезон ми беше малко слаб, тъй като бе след контузия. Чувствам се по-добре. Сега лятото ще имам време да тренирам и следващия сезон ще играя. Дали ще е в Левски, на този етап не мога да кажа, разкрива Асен Великов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани