11.8 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияКоча Йовович: Знаехме, че можем да спечелим този мач след първия в...

Коча Йовович: Знаехме, че можем да спечелим този мач след първия в София

Най-важният ключ за тази победа се оказа публиката, допълва гардът на Спартак

„Най-важният ключ за тази победа се оказа публиката, защото когато играем пред тази пълна зала, нещата изглеждат по съвсем друг начин. Публиката ни дава енергия, дори когато ни липсва такава. Тя ни дава криле. Знаехме, че можем да спечелим този мач след първия в София, така че дадохме най-доброто от себе си. Вярвахме в нашите възможности, може би и енергията, която показахме, също се оказа ключова“, сподели баскетболистът на Спартак Коча Йовович след успеха над Левски с 83:73 във втория двубой от серията за бронза в НБЛ.

Спартак надигра Левски за 1-1 в серията за бронза

Играта в защита също е свързана с енергията, която получаваме от феновете. В този мач получихме 20 точки по-малко, отколкото в първия. Щастлив съм, защото защитата е най-важното нещо за нашия отбор и много неща идват именно от нея“ казва още гардът, който отбеляза 15 точки и направи 6 асистенции срещу столичани.

„Говорих си с Мартин Маринов и Димитър Маринчешки, че се чувствам добре да стрелям от тройката, но изчаквах ситуации, в които трябваше да стрелям в края на атаките. Предишните ми стрелби от далечна дистанция бяха ужасни, но при тройката, която вкарах от краче, трябваше да я изстрелям по този начин, защото персоналният ми защитник ме пазеше много добре. Радвам се, че реализирах“, допълни сърбинът.

„Надявам, се че можем да спечелим третия мач. Мисля, че ще имаме подкрепата на нашите фенове, които да пътуват с организиран транспорт. Ще бъде много по-различно от първата среща, така че се надявам да победим. Това ще бъде много добър резултат. Плевен много ми харесва, имам договор до края на този сезон. Имахме разговори за бъдещето, но все още няма нищо сериозно, това са само разговори. Ще видим, нищо не мога да обещая. Предстои цяло лято, много неща могат да се случат“, говори Коча Йовович за бъдещето си.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани