10.2 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияСпартак надигра Левски за 1-1 в серията за бронза

Спартак надигра Левски за 1-1 в серията за бронза

Решителният трети мач ще бъде в София на 8 юни

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак достигна до победа в битката за бронза в НБЛ. Пред своята публика плевенчани се справиха с Левски с 83:73 за 1-1 в серията за 3/4-то място в шампионата при мъжете. Отборът на Тодор Тодоров спечели за първи път у дома в плейофите през този сезон.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Стоянов завърши с 26 точки и 9 борби за Спартак Плевен, като 11/14 при стрелбата си от игра. Коча Йовович добави 15 и 6 асистенции. Димитър Маринчешки се отчете с 13 и 5 борби. Ивко Ивков се включи от пейката с 12 и 5 борби.

Адонте Паркър бе най-резултатен за Левски с 23 точки и 5 асистенции. Зейн Ноулс остана с 15 и 6 борби.

РАЗВИТИЕТО: Плевенчани стигнаха до двуцифрен аванс още през първия период, водени от Николай Стоянов, Димитър Маринчешки и Николай Маринов, след 29:19. Зейн Ноулс пък все пак намали до 21:29. През втората част столичани сведоха пасива си до 6 точки чрез Цветомир Чернокожев и Николай Михайлов, но Спартак отвърна чрез Ивко Ивков, Коча Йовович и Димитър Маринчешки за 47:34. Зейн Ноулс и Йордан Минчев пък фиксираха 37:47 на голямата почивка.

След паузата домакините не изпускаха лидерството и чрез Николай Стоянов и Коча Йовович стигнаха до 17 точки в своя полза за 57:40. Левски отговори със серия от 7-0, дело на Адонте Паркър и Йордан Минчев, за 47:57. Коча Йовович, Николай Стоянов и Ивко Ивков отново намериха верния път към коша за 64:47 в полза на Спартак. Гостите намалиха изоставането си до 10 точки чрез Адонте Паркър, Николай Михайлов и Йордан Минчев за 56:66. През последната четвърт Спартак не изпусна инициативата и стигна до успеха с 83:73.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Решителният трети мач от серията между Левски и Спартак ще бъде на 8 юни. Двубоят ще се проведе в столичната зала „Универсиада“ в сряда от 19.00 ч.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – ЛЕВСКИ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

7 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани