8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаОт Евролигата отново залагат на Везенков за приза MVP (видео)

От Евролигата отново залагат на Везенков за приза MVP (видео)

Той може да бъде безпощаден зад дъгата и има високо баскетболно IQ, което използва, пишат за българина анализаторите

Два дни преди старта на сезона в Евролигата от официалния сайт на най-силната клубна надпревара на Стария континент обърнаха внимание на кандидатите за приза MVP. Сред тях е и баскетболистът на Олимпиакос Александър Везенков. 

„Везенков започва от сезон в Евролигата, в който се представи отлично и изведе Олимпиакос до първо участие на Финалната четворка от 2017 г. насам. Универсален играч, Везенков може да бъде безпощаден зад дъгата и има високо баскетболно IQ, което използва, за да се справя със своя защитник и да си осигури предимства, било то срещу коша или на ситуации на нисък пост. Страхотен борец, Везенков е лидер, който винаги се грижи отборът му е да възможно най-конкурентен, а неговите показатели говорят най-добре за това„, написаха за българина анализаторите от Евролигата.

През 2021/2022 Александър Везенков намери място в Идеалната петица в турнира на богатите за първи път в кариерата си. За него 2022/2023 ще бъде 8-ми в турнира, като записва средно по 13.7 точки, 5.9 борби и 1.5 асистенции в общо 38 мача на „червено-белите“ в последния.

Сред претендентите за приза Най-полезен играч в Евролигата, освен Александър Везенков, са още играчи като Еди Таварес (Реал Мадрид), Йоргос Папаянис (Панатинайкос), Кевин Пангос (Армани Милано), Никола Миротич (Барселона), Василие Мицич (Армани Милано), Владимир Лучич (Байерн Мюнхен), Шейн Ларкин (Анадолу Ефес), Майк Джеймс (Монако) и Неманя Биелица (Фенербахче).

Александър Везенков и Олимпиакос ще стартират битките в Евролигата с гостуване на 7 октомври. В 1 кръг за 2022/2023 27-годишният баскетболист и съотборниците му ще имат за съперник Барселона.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани