13 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕвропаАСВЕЛ удари Барселона на испанска земя (видео)

АСВЕЛ удари Барселона на испанска земя (видео)

Нандо Де Коло с решаващ изстрел в последната секунда

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Серията на Барселона от три поредни победи в Евролигата бе спряна. За това се погрижи АСВЕЛ, който смълча препълнените трибуни в „Палау Блауграна“, като удари каталунците със 75:74 като гост в последния мач от 12 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

И ОЩЕ: Испанският гранд е пети в класирането с баланс от 8-4, докато французите имат 4 успеха и 8 поражения и са 15-ти.

НАЙ-ДОБРИ: Нандо Де Коло завърши с 19 точки за АСВЕЛ. Йосуфа Фал оформи дабъл-дабъл – 14 и 18 борби. Паркър Джаксън Картрайт остана с 10 точки.

Никола Миротич бе най-резултатен за Барселона със 17 точки и 5 борби. Николас Лапровитола вкара 14. Кайл Курич остана с 13 точки.

КЛЮЧЪТ: Барса имаше аванс от 5 точки 8 минути преди края, но не успя да задържи лидерството. Йосуфа Фал и Нандо Де Коло изведоха гостите напред със 73:72 43 секунди преди края, но Сертач Шанлъ върна преднината на домакините за 75:73. В герой за АСВЕЛ се превърна Нандо Де Коло, който не сбърка в последната секунда и прати победата в актива му.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 декември АСВЕЛ ще има за съперник Партизан, докато ден по-късно Барселона ще играе срещу Монако.

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – АСВЕЛ 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани