23.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоНационални отбориАлекс Симеонов: Моето представяне е безмислено, ако ние не победим

Алекс Симеонов: Моето представяне е безмислено, ако ние не победим

За мен следващият мач трябва да се вземе, защото е важен и защото България не може да пада от Норвегия на какъвто и да е спорт, освен на ски, добави още националът

„Няма как да не отбележим загубата от Норвегия. За нас беше огромен шамар. Видяхте колко негативни неща се изляха, някои с причина, други бяха малко по-груби, но това беше един провал за нас, който няма как да не ни мотивира. Ние трябваше да влезем като фаворити в тази група. Не мисля, че днес изиграхме най-добрия си мач. Имахме много грешки. Не смятам, че е много добре да ни вкарат 71 точки в нашата зала. Има много какво да подобрим още, защото Норвегия играе доста по-твърдо. В тази седмица до двубоя трябва да променим доста неща, особено в защита. Ние се справяме в отбрана, но в края на времето те се измъкват по някакъв начин и ни вкарват. Това са 3-4 коша такива и разликата отива на 20 точки. Това се получава от липса на опит, от моментна форма на всеки един играч. Стараем се, правим каквото можем. Благодаря на хората, които дойдоха и ни подкрепиха. За нас това значи много и се надявам следващия мач пак да е така„, сподели националът на България Алекс Симеонов след успеха над Австрия с 83:71 в мач от предварителните квалификации за Евробаскет 2025.

„Знам грешките, които направих днес. Стараех се, опитах да си свърша работата и да помогна на отбора. Радвам се, че днес се получи донякъде. Пак казвам, и аз, и целият отбор трябва да работим много, защото по този начин няма да успеем да излезем от групите. Трябва да надградим в тази една седмица, добави крилото, който оформи дабъл-дабъл – 29 точки и 11 борби.

„В присъствието на опитни играчи като Александър Везенков, а преди това и на Александър Янев, моята роля беше много по-различна. Сега аз по някакъв начин трябва да компенсирам, старая се да го правя максимално добре. В Норвегия изиграх слаб мач, за жалост. Днес беше малко по-добре, надявам се и аз да надграждам, и отборът също. Моето представяне е безмислено, ако ние не победим. Гледам отборното представяне„, добави той.

„Мачът в Норвегия гo изгубихме от липса на агресия, защото подходихме вяло в него. Може би с тези победи над Румъния и Люксембург по някакъв начин си вирнахме носа, удариха ни един шамар, върнаха ни на земята, както се казва. Трябва да променим агресията и защитата, защото Норвегия не блести с някакви големи играчи. Те са на желание и всеки от тях се бори, опитва се да направи нещо. За мен този мач срещу тях трябва да се вземе, защото е важен и защото България не може да пада от Норвегия на какъвто и да е спорт, освен на ски“, завърши Алекс Симеонов.

ПрезGoogle
ИзточникНова спорт
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани