12.1 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоБългари в чужбинаДуото Алекс Симеонов и Павлин Иванов нямаше спиране срещу Австрия (видео)

Дуото Алекс Симеонов и Павлин Иванов нямаше спиране срещу Австрия (видео)

България с първа победа в третия етап на предварителните квалификации за Евробаскет 2025

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България записа първа победа в третия етап на предварителните квалификации за Евробаскет 2025. В „Арена Ботевград“ отборът на Росен Барчовски се наложи над Австрия с 83:71 в мач от група J на тази фаза на пресявките. Нашите вече са с баланс от 1-1.

НАЙ-ДОБРИ: Алекс Симеонов бе много полезен и оформи дабъл-дабъл за България – 29 точки (5 тройки) и 11 борби. Капитанът Павлин Иванов също изнесе силен двубой и финишира с 25, включително 5 тройки.

Богич Вуйошевич бе най-резултатен за Австрия с 15 точки, 6 борби и 7 асистенции. Ерол Ерсек се разписа с 12. Тимо Ланмюлер остана с 11 точки.

РАЗВИТИЕТО: Австрийците поведоха на два пъти в началото, но „лъвовете“ отговориха чрез Алекс Симеонов и Павлин Иванов за 14:11 в своя полза. Гостите отвърнаха със серия от 7-0, с което фиксираха 20:15 в края на първата част. През втория период нашите стигнаха до обрат за 29:22 след успешни акции на Васил Бачев, Иван Алипиев, Павлин Иванов, Константин Костадинов и Алекс Симеонов, събрани в 14-2. Ренато Поляк и Ерол Ерсяк все пак доближиха Австрия на 4 точки, но далечен снаряд на Алекс Симеонов постави на таблото 34:27 за представителния ни тим.

След паузата устремът на националите продължи и чрез Константин Костадинов, Алекс Симеонов и Коди Милър-Макинтайър те стигнаха до 41:29 в своя полза. Австрия на няколко пъти сведе изоставането си до 8 точки чрез Тимо Ланмюлер, Ренато Поляк и Богич Вуйошевич. Българите обаче не се забавиха и дръпнаха с 60:47 след 30 минути, след като Васил Бачев, Лъчезар Димитров и Емил Стоилов не сбъркаха. През последната четвърт тимът на Крис О`Шей се вдигна и се оказа на 5 точки от селекцията ни след тройки на Якоб Лор, Ренато Поляк и Тимо Ланмюлер. По капитански Павлин Иванов върна двуцифрения аванс на България след 11 поредни точки за 79:65 и това бе всичко.

И ОЩЕ: Двубоят бе наблюдаван от Спортист №1 на България за 2022 г. Александър Везенков, който в началото на месеца се договори със Сакраменто в НБА, както и от президента на БФБ Георги Глушков.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В следващия си мач в предварителните квалификации за Евробаскет 2025 нашите ще излязат срещу Норвегия. Срещата ще бъде на 29 юли (събота) от 18.00 ч. в „Арена Ботевград“.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – АВСТРИЯ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани