19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориГордън Хърбърт: Всичко започна през септември 2021 г.

Гордън Хърбърт: Всичко започна през септември 2021 г.

Най-важното ми решение беше да сложа Денис Шрьодер за капитан, призна селекционерът на новия световен шампион Германия

Селекционерът на новия световен шампион Германия – Гордън Хърбърт отбеляза приноса на Денис Шрьодер и лидерските му качества. Това сподели самият специалист, след като неговият отбор победи Сърбия с 83:77 в спора за златото в Манила.

„Разговаряхме с Денис три или четири часа през септември 2021 г. Усетих смелостта му, отдадеността му, грижата му и оттам започна всичко. Загубихме първия квалификационен мач и това е резултатът. Това е невероятно, това е невероятен отбор„, призна Гордън Хърбърт.

Мисля, че Денис и аз изградихме връзка от септември 2021 г. и развихме това доверие в тима и между нас. Най-важното ми решение беше да го сложа за капитан. Той е много горд, че е капитан на немския национален отбор. И това е втората година от нашия тригодишен план. Денис Шрьодер означава много за немския баскетбол. Той ще бъде първият, който ще ви каже, че отборът е на първо място. Но без него нямаше да сме тук и нямаше да сме тук без колектив“, добави 64-годишният специалист, който води Бундестима от 2021 г. насам.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани