14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориАлександър Гавалюгов получи високи оценки за играта си на европейското в Португалия...

Александър Гавалюгов получи високи оценки за играта си на европейското в Португалия (видео)

Един от най-атрактивните играчи в Матозиньош, пишат за българина от Eurohoops Scouting

Александър Гавалюгов привлече вниманието на анализаторите на Стария континент. Шампионът в НБЛ с Балкан от миналия сезон бе сред водещите фигури в състава на юношеския ни национален отбор на европейското първенство, Дивизия Б, в Португалия.

Александър Гавалюгов бе един от най-атрактивните играчи в Матозиньош. Толкова бърз, обработващ топката, взимаше бързи решения… Успяваше да отбележи от всички позиции на терена… Такъв играч трябва да следите„, написаха за българина от Eurohoops Scouting в профила си в Twitter.

С изявите си на португалска земя Александър Гавалюгов намери място в Идеалната петица на турнира. Освен това, гардът, който от есента ще се развива в NBA Global Academy, стана Реализатор №1 на турнира, най-добър подавач и трети по коефициент на европейското първенство в Дивизия Б.

В надпреварата Александър Гавалюгов записва средни показатели от 21.9 точки, 5 борби и 6.6 асистенции в общо 7 мача на националите до 18 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани