Александър Груев: Доволен съм от себераздаването на всички баскетболисти

Загубихме в микро ситуациите, коментира помощник-треньорът на Академик Пловдив

675

Загубихме в микро ситуациите. Накрая една грешка, една борба в нападение и една тройка дадоха на гостите предимство, което не успяхме да наваксаме. В последната защита мое беше решението да направим фаул, за да можем да решим мача сами в нападение. За съжаление не се получи. Аз съм много доволен от себераздаването на всички баскетболисти на паркета и вярвам, че ако продължаваме да работим и да се борим така, през месец май ще бъдем по-добри, както беше и през миналия сезон„, коментира пред Max Sport помощник-треньорът на Академик Александър Груев след поражението от Черноморец с 88:91.

Ние и Черно море Тича сме единствените отбори в първенството, които разчитаме на български плеймейкъри и смятам, че за това трябва да получим допълнителен кредит. Всички се оплакват, че в националния отбор няма гардове, но в същото време никой не дава шанс на тези момчета. Да, някой трябва да ги изтърпи да направят тези грешки, за да могат един ден да помогнат именно на представителния тим. Не знам дали ще се получи при нас, но към този момент работим в тази посока“, добави бившият гард.

Надявам се да успявам да помагам на Николай Титков. От време на време виждам прогрес, понякога не толкова. Той все още е млад, ако на 22 години можеше да прави такава разлика във всеки мач и да е постоянен, той нямаше да играе в България. За мен тази година беше много интересна в личен план. За отбора също бе много добра в исторически план. Надявам се да се задържим здрави през следващата, за да можем да повторим или поне да се доближим до добрите резултати от миналата. Пожелавам си здраве на моето семейство и на всички около отбора“, завърши Александър Груев.
Предишна статияВасил Евтимов: Този мач за мен беше капан
Следваща статияИван Лилов над всички за Тимишоара в Румъния
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."