19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориАлександър Гавалюгов в Идеалната петица на европейското за юноши в Португалия

Александър Гавалюгов в Идеалната петица на европейското за юноши в Португалия

Гардът стана най-добър реализатор и подавач на турнира

Гардът на националния отбор Александър Гавалюгов бе избран в Идеалната петица на европейското първенство, Дивизия Б, за юноши до 18 годишна възраст в Португалия. Националът ни записва средно по 21.9 точки, 5 борби и 6.6 асистенции. Той е третият най-ефективен баскетболист на първенството – със среден коефициент 20.4.

В петицата, обявена след финала, в който Латвия надигра Белгия със 75:69, попаднаха още Робертс Блумс (Латвия), Ноа Мьосен (Белгия), Рубен Прей (Португалия) и Дейвид Миркович (Черна гора). Кадърът на школата на Балкан завърши турнира на първо място при реализаторите с отбелязаните си точки и по направени асистенции.

Максим Бочев се нареди втори при най-успешните стрелци от игра – с 61,7% успеваемост. Юношата на Левски е пети в класацията на най-точните от дистанция – с 47.4% в стрелбата от тройката.

Момчил Кадиев е десети при най-добрите изпълнители на наказателни удари – с 82.8% успеваемост. Гардът на Левски е седми при подавачите с 4.6 асистенции на мач, като дели и четвъртото място по отнети топки – с 2.7.

В отборното класиране България завърши на десето място с 4 победи и 3 загуби. Тимът ни е осми по резултатност – със средно по 79 точки на среща, както и пети по успеваемост в стрелбата от игра с 44.7%. В стрелбата за две точки „лъвчетата“ са 55.4%, което ги нарежда на четвърто място. Освен това, те имат 29% от тройката на десетата позиция.

България е отборът, който има най-много асистенции на шампионата – по 18.7 завършващи подавания на среща. В добавка, селекцията ни финишира на 4-то място по ефективност – с 88.7.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани