11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков отново сред най-полезните на кръга в Евролигата

Александър Везенков отново сред най-полезните на кръга в Евролигата

Крилото оформи КПД 31 тази седмица

Александър Везенков се нареди сред най-полезните играчи на последния кръг в редовния сезон на Евролигата. Крилото на Олимпиакос финишира втори по коефициент в последната седмица в турнира след Даниел Хакет.

206-сантиметровият баскетболист достигна до КПД 31 при успеха на своя Олимпиакос над Баскония с 86:78. С тази победа гръцкият гранд си гарантира първото място в редовния сезон в най-силната клубна надпревара на Стария континент за първи път в историята си.

Александър Везенков се отчете с 23 точки, 10 борби, 3 асистенции и 1 открадната топка за 30 минути на паркета. При стрелбата си Спортист №1 на България за 2022 г. бе 6/8 от средна дистанция, 2/8 от тройката и 5/5 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Александър Везенков финишира редовния сезон като лидер по отбелязани точки в Евролигата – средно по 17.6 на среща, на върха по коефициент – с по 22.2 и като втори по борби – с по 7.1 овладени под двата ринга топки в общо 33 мача на Олимпиакос.

В плейофите на Евролигата Александър Везенков и компания ще срещнат Фенербахче. Първият мач между двата тима ще бъде на 26 април. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани