4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияОще един сезон за Павлин Иванов в Рилски спортист

Още един сезон за Павлин Иванов в Рилски спортист

Гардът ще продължи да бъде част от селекцията на носителя на Купата на България

Един от най-добрите български баскетболисти Павлин Иванов ще остане в България и през следващия сезон. 194-сантиметровият гард ще бъде част от Рилски спортист и през 2021/2022, съобщава Superbasket.bg.

28-годишният баскетболист изпрати силен сезон, в който игра в плейофите на ФИБА Къп, стана носител на Купата на България и приключи със сребро в НБЛ. През 2020/2021 Павлин Иванов записва средно по 12.8 точки, 2.8 борби и 4.1 асистенции в общо 40 мача на Рилецо по родните терени.

Освен това, Павлин Иванов допринесе за класирането на България на Евробаскет 2022. С това тимът ни прекъсна 10-годишна суша без участие на шампионат на Стария континент.

В кариерата си досега Павлин Иванов преминава още през Ямбол, Лукойл Академик, Левски Лукойл, Балкан и Берое у нас, през италианските Бенетон Тревизо и Тревильо, както и през черногорския Будучност. На сметката си има 2 шампионски титли със „студентите“, 1 със столичани и 1 със „зелените“. MVP на финалите в НБЛ през 2016 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани