14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБААлександър Везенков: Не обичам да говоря много, а да показвам какво мога...

Александър Везенков: Не обичам да говоря много, а да показвам какво мога на терена (видео)

Искам да покажа, че мога да играя с тези баскетболисти, които съм гледал само по телевизията, сподели българинът по време на официалното си представяне като част от Сакраменто

Aлександър Везенков сподели по време на официалното си представяне в Сакраменто, че се радва на новото предизвикателство в кариерата си и ще опита да помогне на новия си тим да постигне целите си. Крилото позира с екипа с №7 по време на пресконференцията, която Кингс организираха.

„Благодаря на всички, че сте тук. Много е важно за мен, аз съм много щастлив и развълнуван, това беше важно решение за моята кариера. Щастлив съм, че го взех в полза на Сакраменто, защото в последната една година хората от този клуб ми показаха колко много искат да ме привлекат. Не обичам да говоря много, а да показвам какво мога на паркета. Радвам се, че сe намирам в печеливш отбор. Всички видяха какво направи Сакраменто през миналия сезон. Аз съм тук, за да помогна с каквото мога на тима и да изпълня това, което треньорът иска от мен“, заяви Александър Везенков по време на срещата с медиите отвъд океана.

„Не очаквах, че почти всеки от клуба ще дойде в Гърция да ме гледа, но това само показа, че те искаха да ме привлекат. Това имаше голяма роля във финалното ми решение. Всички от клуба се отнасят с уважение към мен и искат да съм тук, за което съм изключително щастлив“, добави 28-годишният баскетболист.

Обичам да печеля, заради това играя и баскетбол. Това оказа влияние на моето решение. Кингс се представиха страхотно през миналия сезон, играха красив баскетбол, но най-важното е да се печели. Гледах няколко мача. Поставих на кантар положителните и отрицателните неща. Осъзнах, че тук ще имам бляскаво бъдеще и това е мястото за мен. Семейството ми, приятелите ми и приятелката ми ме подкрепят и ми помогнаха за това решение. В Сакраменто пък срещнах подкрепа от абсолютно всички относно аклиматизацията ми. Сега имам ново семейство, което много ми помага“, казва още MVP в Евролигата от миналия сезон.

„Ще видим как треньорът Майк Браун ще ме използва в ротацията. Аз ще продължа да работя и да се подобрявам, не съм имал време да тренирам с новите ми съотборници, но съм фокусиран относно тренировъчния лагер и първите мачове. Искам да покажа, че мога да играя с тези баскетболисти, които съм гледал само по телевизията. Радвам се на това предизвикателство, смятам, че мога да помогна на тима. Харесва ми темпото, което отборът налага. Това се оказа ключово за представянето на Кингс, движението на топката не е от традиционните. Харесва ми стилът, който отборът налага“, допълни Александър Везенков.

Това, което са постигнали новите ми съотборници, е невероятно. Както казах, гледал съм ги само по телевизията. Благословия е да играя с тях, сигурен съм, че ще помогна на тима да изпълни своите цели. НБА е съвсем различно нещо, разбирам това. Треньорският щаб и останалите ми колеги ще ми помогнат да се адаптирам по най-бързия начин. От друга страна, това е баскетбол, играе се пет на пет. Да, тук атлетизмът е много по-важен, но смятам, че аз мога да се впиша в отбора. Единственото, за което ме е грижа, e именно тимът„, категоричен е бившият играч на Олимпиакос.

Разучил съм играта на всеки мой съотборник. Когато говорим за звезда като Ди‘Арън Фокс, тогава става дума за един от най-добрите играчи в лигата. Това се отнася и за Домантас Сабонис, както и за един от най-добрите новобранци – Кийгън Мъри. Разполагаме с най-добрия треньор на миналия сезон, страхотна организация и чудесни баскетболисти. Очакванията са много високи от медиите, от феновете, така че трябва да работим здраво. Трябва да се адаптирам бързо и всеки ден да бъда най-добрата версия на себе си. Обичам да се подобрявам всеки ден, имам своите слаби и силни страни„. завърши Александър Везенков.

Вижте цялата пресконференция на Александър Везенков:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани