18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияАкадемик Пловдив се върна към успехите в НБЛ (видео)

Академик Пловдив се върна към успехите в НБЛ (видео)

Тимът на Йордан Янков се справи с Шумен след силна последна част

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив прекъсна серия от две поредни загуби в НБЛ през този сезон. В зала „Младост“ отборът на Йордан Янков се наложи над Шумен с 83:66 като гост в отложен мач от 3 кръг в мъжкия ни елит. Бронзовият медалист в родния елит от миналия сезон е с баланс от 2-3 и се намира на шесто място в класирането, докато новакът в шампионата е с 4 поражения и е последен.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Николов отбеляза 17 точки за Академик Пловдив. Васил Бачев добави 15, 5 борби и 7 асистенции. С 13 точки се разписаха Неманя Бешович и Тони Гуджино. Адриян Секулов вкара 10.

Александър Милов бе най-резултатен за Шумен с 22 точки и 5 борби. Виктор Серафимов се отчете с 15. Георги Кендеров остана с 14 точки.

КЛЮЧЪТ: Нищо не бе ясно до последната четвърт. Преди началото й Шумен бе близо до съперника, изоставайки само с 2 точки за 59:61. Във финалните 10 минути обаче пловдивчани стартираха със серия от 13:5, за да дръпнат със 74:63 и до финалната сирена не изпуснаха водачеството. В този период домакините вкараха само 7 точки, като допуснаха 22.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 6 декември Академик Пловдив ще приеме Черно море Тича, а два дни по-рано Шумен ще бъде домакин на Спартак Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ ШУМЕН – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани