8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългари в чужбинаИван Лилов и Тимишоара взеха първото за сезона българско дерби в Румъния

Иван Лилов и Тимишоара взеха първото за сезона българско дерби в Румъния

Гардът допринесе с 12 точки за успеха на своя отбор

Иван Лилов и Тимишоара спечелиха първото за сезона българско дерби в румънския елит. Гардът и колегите му надвиха Атлетик Констанца на Павел Маринов със 74:73 у дома в мач от 8 кръг в шампионата на северната ни съседка.

196-сантиметровият гард бе сред най-добрите за Тимишоара с 12 точки, 2 борби, 1 асистенция и 2 откраднати топки за 30 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си бившият играч на Ямбол бе 4/6 от средно разстояние и 4/5 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Дериън Стронг наниза 38 точки.

Павел Маринов се включи от пейката за Атлетик Констанца, като остана на паркета 20 минути. На сметката си крилото остави 7 точки, 4 борби и 1 асистенция, като бе 2/2 от средно разстояние и 1/3 зад дъгата.

От съотборниците му Джейкъб Лоурънс завърши с 20 точки и 7 борби.

Тимишоара има в актива си 5 успеха и 2 поражения, докато Атлетик Констанца е с баланс от 5-3. На 19 ноември Иван Лилов и компания ще гостуват на Сибиу, а ден по-късно Павел Маринов и отборът ще спорят със Стяуа на Андрей Иванов. 

СТАТИСТИНА ОТ ТИМИШОАРА – АТЛЕТИК КОНСТАНЦА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани