7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаАкадемик отмъкна успеха от Стара Загора на старта в Балканската лига

Академик отмъкна успеха от Стара Загора на старта в Балканската лига

Адриян Секулов прати радостта в лагера на пловдивчани с два успешни наказателни удара в края на двубоя

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив постави успешно начало на 2020/2021 в Delasport Балканска лига. Тимът на Йордан Янков надви Берое с драматичното 86:85 като гост в българския дуел на старта на сезона в турнира. Срещата бе част от програмата на група Е в надпреварата.

НАЙ-ДОБРИ: Йере Вучица нямаше спиране за Академик Пловдив, като остави срещу името си в статистиката 22 точки и 5 борби. Антъни Гуджино се отчете с 15 и 8 борби. Васил Бачев вкара 14 точки. Николай Николов приключи с 13 и 7 борби.

Николай Стоянов бе най-резултатен за Берое с 19 точки и 7 борби. Ракуан Мичъл го последва с 18 и 5 борби. Седариан Рейнс и Кейлъб Бишъп се разписаха съответно с по 12 и 11 точки, като първият овладя и 13 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: 2 минути преди края на двубоя резултатът бе равен – 79:79, но не за дълго. Йере Вучица се превърна в автор на 5 поредни точки за Академик Пловдив за 84:79. Домакините направиха обрат чрез Кейлъб Бишъп и Брейди Роуз за 85:84 11 секунди преди сирената. В последното нападение на пловдивчани Адриян Секулов не трепна от фаул линията на два пъти и осигури успеха на гостите с крайното 86:85.

И ОЩЕ: В игра за Берое не се появи Павел Маринов, докато по екип за Академик не бе Обрад Томич.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 4 ноември Берое ще гостува на ТФТ, с който ще играе и Академик Пловдив на 11 ноември.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани