18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЯнко Янков: Не ни достигна малко шанс да спечелим

Янко Янков: Не ни достигна малко шанс да спечелим

Искам да виждам това лице от гледна точка на борба до последната секунда, каза още треньорът на Шумен

Може би не ни достигна малко шанс да спечелим. Играхме равностойно срещу Спартак, поздравявам домакините за победата. Малко ми е жал след всичките тези усилия, които хвърлиха момчетата. Ние също заслужавахме победата, но няма как и двата отбора да спечелят. По-дългата им пейка също имаше решаваща роля, защото в края на мача бяха по-свежи и това им даде възможност да имат по-добра успеваемост в нападение„, бе мнението на треньора на Шумен Янко Янков след загубата в Плевен с 86:89 в среща от 19 кръг в НБЛ.

Брайън Камерън играе силно в нападение, но неговите качества не са само на реализатор. Той е диригентът на отбора, в тази среща завърши с 11 асистенции, което е добре като индивидуални показатели, но след като сме загубили мача, всички сме играли малко или много лошо. Искам да виждам това лице от гледна точка на борба до последната секунда. Във всеки двубой имаме по едни 4-5 лоши минути, които ни костват победата. Трябва да се стараем те да намаляват и сме по-постоянни в изявите си. Загубихме доста мачове с продължение и с малки разлики, включително и тази. Можеше и да сме на по-добро място в класирането, но това е реалността. Нямаме нещо, което да ни тежи като цел за крайното класиране през сезона, но се опитваме във всеки двубой да даваме максимума и в края на сезона да сме по-напред в подреждането“, каза още наставникът на „жълто-зелените“, които са с баланс от 6-13 в класирането на родния елит.

Ивайло Тонев се завърна в игра. Доволен съм от неговото представяне, но не е във формата, в която беше. Това се видя и от играта в този мач. След контузията, която имаше, нещата се отразяват и пропуснатите тренировки трябва да бъдат наваксани. Не, нямам конфликт с него. Тонът, който си повишихме по време на едно от прекъсванията, е плод на желанието на всички да спечелим. Това са дребни работи, които са част от играта. Моментното състояние на Ивайло му попречи да бъде по-силен в срещата“, каза още той.

„Очакванията срещу ЦСКА са да се раздадем на 100%. Приемаме един от фаворитите в шампионата. Трябва момчетата да играят освободено и въпреки че имаме по-добър баланс извън нашата зала, се надявам пред наша публика да направим изненада“, завърши Янко Янков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани