9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияЛюбо Минчев: Стреляхме с доста висок процент

Любо Минчев: Стреляхме с доста висок процент

Аз се радвам, че Спартак стана Отбор на годината в Плевен за 2023-та, каза още наставникът на плевенския тим

„Стреляхме с доста висок процент. Не мога да кажа, че в защита се справихме напълно, защото Шумен е доста добър отбор в нападение и разполага с много индивидуалности. Силната страна на шуменци е нападението, за съжаление не успяхме да ги спрем в атака и до голяма степен ни помогна това, че стреляхме с висок процент. Мачът в Шумен домакините го загубиха сами, докато в този ние опитахме да им върнем жеста, но не успяхме“, заяви треньорът на Спартак Любо Минчев след успеха над Шумен с 89:86 в среща от 19 кръг в НБЛ.

Намираме се в къса ротация и ни беше е трудно да окажем съпротива срещу Брайън Камерън, но той изобщо не пази и не оказва никакъв натиск на човека с топка. За да играем агресивно срещу него, трябва да имаме по-дълга ротация. Както казах, те имат добри играчи в нападение и играят по начин, по който знаят“, добави наставникът на плевенчани, които вече имат в актива си 13 успеха и 5 поражения в НБЛ.

„Ивко Ивков беше получил контузия по-рано през сезона и в последната среща тя отново се обади. Не бе в групата за двубоя, за да не се влоши. Решихме този път да остане по-дълго извън игра. Родни Първис бе болен и се оправи, но впоследствие получи проблеми в коляното. Предпочитам да се възстановят двамата, за да тренираме нормално. Джулиън Люис започна да тренира, но на последното занимание стъпи накриво. Травмата му не е сериозна, няма да води тренировъчен процес няколко дни. Можеше да играе в този мач, защото тренираше в последните дни“, каза още Любо Минчев.

Аз се радвам, че Спартак стана Отбор на годината в Плевен за 2023-та. Това не е само моя заслуга, все пак Тодор Тодоров също бе треньор на тима през миналата година, така че това е колективен успех. Това важи и за ръководството“, каза още той.

„В началото на мача ние започнахме много добре и след това последва спад. Той е на базата на това, че момчетата не са напълно възстановени физически. Това оказва сериозно влияние, тъй като сме с по-къс състав, но се измъкнахме“, завърши Любо Минчев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани