6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАЮта навъртя 16 тройки срещу Лейкърс (видео)

Юта навъртя 16 тройки срещу Лейкърс (видео)

"Джазмените" с пета поредна домакинска победа в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Юта спечели за втори път срещу Лейкърс в последните четири дни в НБА. „Джазмените“ се наложиха над скъсения състав на съперника след 139:116, което им донесе пета поредна домакинска победа в лигата през 2022/2023 и се изкачи на първо място в Западната конференция.

НАЙ-ДОБРИ: Лаури Марканен се отчете с 23 точки за Юта. Джордан Кларксън добави 22. Колин Секстън се разписа със 17 точки и 5 борби.

Лейкърс бяха без Леброн Джеймс, Патрик Бевърли и Лони Уокър. В тяхно отсъствие Антъни Дейвис отбеляза 29 точки. Ръсел Уестбрук се включи от пейката с 22 и 5 асистенции. Кендрик Нън остана с 18 точки.

КЛЮЧЪТ: Джаз поставиха рекорди за сезона по отбелязани точки, процент успеваемост в стрелбата от игра – 55.8%, както и по успешни атаки в стрелбата от средно-далечно разстояние – 53/95. Домакините нанизаха общо 16 тройки по пътя към отбелязването на 130 точки за трети път в общо 12-те си мача в лигата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 9 ноември Юта ще гостува на Атланта, докато Лейкърс ще излязат срещу Клипърс в дербито на Ел Ей.

СТАТИСТИКА ОТ ЮТА – ЛЕЙКЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани