13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияБалкан се пребори с Академик в Пловдив

Балкан се пребори с Академик в Пловдив

4 поред за ботевградчани в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан достигна до четвърти пореден успех в НБЛ. Отборът на Петър Златанович надви Академик Пловдив със 74:70 като гост в последния мач от 21 кръг в родния елит. „Зелените“ са с баланс от 15-4 и са втори в класирането, докато селекцията на Йордан Янков е с 6 победи и 13 загуби и е на девета позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Мануел Суарес оформи дабъл-дабъл за Балкан – 19 точки и 10 борби. Павлин Иванов добави 16 и 7 асистенции. Димитър Димитров се разписа с 12 точки и 6 борби.

Джейлън Минет бе най-резултатен за Академик Пловдив с 22 точки. Томислав Минков остана с 11.

РАЗВИТИЕТО: Гостите започнаха по-съсредоточено и поведоха с 18:7, водени от Мануел Суарес, Павлин Иванов, Димитър Димитров и Никос Дипларос. Академик отвърна чрез Кръстомир Михов, Джейлън Минет и Александър Милов, за да намали до 18:20. През втория период домакините на няколко пъти повеждаха чрез Джейлън Минет, Александър Милов и Тайлър Криймър, но Балкан не се даде и отново излезе напред след успешни акции на Константин Тошков, Димитър Димитров и Мануел Суарес за 38:35 на голямата почивка.

След паузата Академик отговори със серия от 14-4, дело на Кръстан Кръстанов, Джейлън Минет, Васил Бачев и Томислав Минков за 49:42 в своя полза. Шампионите стигнаха до ново равенство за 51:51 след тройка на Илиян Пищиков. Томислав Минков върна далечния снаряд за 54:51 в полза на пловдивчани, но Павлин Иванов доближи Балкан на 1 точка. През последните 10 минути надлъгването продължи преди Павлин Иванов да върне предимството на „зелените“ за 68:63 2.27 мин. преди края. Джейлън Минет не трепна на три пъти от фаул линията за 66:68. Борба в нападение и тройка на Илиян Пищиков поставиха на таблото 71:66 в полза на Балкан. Томислав Минков доближи Академик на 2 точки, но кош на Илиян Пищиков сложи точка на спора с крайното 74:70.

И ОЩЕ: В края на първото полувреме травма в десния глезен получи Никос Дипларос, който след паузата не се появи в игра.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 16 февруари Академик Пловдив ще бъде домакин на ЦСКА, докато ден по-късно (б.а. – на 17 февруари) Балкан ще гостува на Спартак Плевен. 

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани