8.6 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияЧерноморец спечели в дуела край морето (видео)

Черноморец спечели в дуела край морето (видео)

Бургазлии издържаха срещу Черно море Тича у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец достигна до трета поредна победа в НБЛ. В своята зала „Бойчо Брънзов“ момчетата на Васил Евтимов надделяха над Черно море Тича с 87:77 в последния двубой от 20 кръг. Бургазлии имат 9 успеха и 9 поражения на шестото място в класирането, докато варненци са десети с баланс от 5-13.

НАЙ-ДОБРИ: Джордан Тъкър приключи с 26 точки и 7 борби за Черноморец. Мунис Туту добави 23 и 5 асистенции. Георги Боянов достигна до дабъл-дабъл – 16 точки и 14 борби.

Тач Ънру бе над всички за Черно море Тича с 32 точки. Аверил Ъгба остана с 16 и 8 борби.

РАЗВИТИЕТО: След няколко силни момента за двата състава в първата част Черноморец все пак поведе в края й за 23:19 след успешни акции на Георги Боянов. През втория период преднината на домакините стана 12 точки, след като Джордан Тъкър, Мунис Туту и Симеон Лепичев бяха точни. Аверил Угба и Тач Ънру обаче сведоха пасива на Черно море Тича до 6 точки, но „акулите“ отговориха чрез Джордан Тъкър, Георги Боянов и Берк Мехмед за 45:34 в своя полза на голямата почивка.

През второто полувреме бургазлии задържаха двуцифрения си аванс, но селекцията на Кирил Болшаков продължи да се бори и се озова на 6 точки от съперника в последната четвърт след кош и успешен наказателен удар на Тач Ънру за 77:83. 4 поредни опита от фаул линията на Джордан Тъкър и Мунис Туту бяха достатъчни на Черноморец за крайното 87:77.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 11 февруари Черноморец ще гостува на Берое, докато Черно море Тича ще бъде домакин на ЦСКА ден по-късно.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани