10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияРилски спортист не изпусна нито веднъж лидерството срещу Спартак (видео)

Рилски спортист не изпусна нито веднъж лидерството срещу Спартак (видео)

Самоковци записаха 18-та победа в шампионата този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист се върна на правилния път в НБЛ. На свой терен самоковци надиграха Спартак с 87:68 в мач от 20 кръг. Носителят на Купата и Суперкупата на България е първи в подреждането с баланс от 18-1, докато плевенчани са четвърти с 10 успеха и 9 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Димаджио Уигинс даде тон на Рилски спортист със 17 точки и 13 борби. Денислав Вутев добави 12. С по 11 точки се разписаха Брандън Рандълф (5 асистенции) и Еван Бати (6 борби).

Семаджи Хейнс-Джоунс бе най-резултатен за Спартак с 20 точки. Николай Стоянов приключи с 14 точки. Мартин Маринов остана с 10 точки.

РАЗВИТИЕТО: Самоковци започнаха ударно, с 8 безответни точки на Чавдар Костов и Брандън Рандълф. Спартак отвърна с две тройки – по една за Николай Стоянов и Семаджи Хейнс-Джоунс, но Рилецо не се даде и чрез Димаджио Уигинс, Йордан Минчев и Александър Янев стигна до 23:17 в края на първата част. През втория период Денислав Вутев, Васил Попов, Деян Карамфилов и Мирослав Васов направиха аванса на домакините 14 точки. Плевенчани не се отказваха и чрез Станимир Маринов, Николай Стоянов и Семаджи Хейнс-Джоунс не позволяваха на съперника да се откъсне още повече след 36:46. Далечен снаряд на Еван Бати обаче направи 49:36 за Рилецо след 20 минути игра. 

След паузата отборът на Людмил Хаджисотиров не отстъпваше и направи преднината си 17 точки след успешни акции на Александър Янев, Еван Бати, Йордан Минчев и Брандън Рандълф. В последната четвърт Рилски достигна до +27 точки, с което узакони победата си. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 12 февруари Рилски спортист ще гостува на Шумен, докато Спартак Плевен ще почива в следващия кръг в НБЛ.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – СПАРТАК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани