10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАБрилянтен Стеф Къри върна Голдън Стейт в ритъм за 2-2 във финалите...

Брилянтен Стеф Къри върна Голдън Стейт в ритъм за 2-2 във финалите в НБА (видео)

Уориърс взеха победа и като гости на Бостън

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Голдън Стейт триумфира за втори път във финалите в НБА. Момчетата на Стив Кър отказаха Бостън със 107:97 като гости, за да стигнат до ново равенство в битката за титлата в най-силното първенство в света – 2-2 победи.

И ОЩЕ: Уориърс записаха успех в поне едно гостуване в 27 поредни плейофни серии в НБА от 2013 г. насам, което е рекорд.

НАЙ-ДОБРИ: Стеф Къри, който стана първият баскетболист в историята на лигата с поне по 5 тройки в четири поредни срещи от финалите, навъртя на сметката на Голдън Стейт 43 точки, като бе 14/26 при стрелбата си от игра, включително 7 далечни снаряда. Гардът допълни сметката си с 10 борби и 4 асистенции за 41 минути в игра.

От неговите колеги Клей Томпсън се разписа с 18. Андрю Уогинс добави 17 и 16 борби.

Джейсън Тейтъм бе най-резултатен за Бостън с 23 точки, 11 борби и 6 асистенции. Джейлън Браун се отчете с 21 и 6 борби. Маркъс Смарт остана с 18 точки и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: 5 минути преди края на двубоя Маркъс Смарт вкара за 94:90 в полза на Селтикс. Домакините обаче пропуснаха да отбележат в шест поредни атаки и не успяха да намерят целта до 1.18 мин. преди края, след като Стеф Къри с тройка бе извел Голдън Стейт напред със 100:94.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Гостите имаха предимство под двата ринга, след като грабнаха 55 срещу 42 борби за съперника.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Следващият мач между Голдън Стейт и Бостън ще бъде на 14 юни. 

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – ГОЛДЪН СТЕЙТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани