20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаВезенков над всички за Олимпиакос насред Берлин (видео)

Везенков над всички за Олимпиакос насред Берлин (видео)

Крилото с още един дабъл-дабъл за гръцкия гранд в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос триумфираха за шести пореден път в Евролигата. Българинът и тимът му не оставиха шансове на АЛБА Берлин след 93:60 като гости в първия мач от 24 кръг в турнира на богатите. Гръцкият гранд е баланс от 17-7 и е лидер в класирането, докато немският състав е с 6 успеха и 18 поражения на дъното.

И ОЩЕ: Двубоят започна с минута мълчание в памет на жертвите от земетресенията в Турция и Сирия отпреди два дни.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило обнови личния си рекорд по резултатност за Олимпиакос в Евролигата през 2022/2023, след като вкара 28 точки. Освен това, националът оформи своя седми дабъл-дабъл, след като грaбна и 13 борби плюс 1 асистенция и 1 открадната топка за 33 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 6/7 от средно разстояние, 4/6 от тройката и 4/5 от линията за изпълнение на наказателни удари.

„Последователността, която показахме през първия и третия период, ни накара да имаме този рейд. Енергията, която имахме в защита, ни даде предимство. Това е трудно място за гостуване. Трябва да играеш добре и да се адаптираш към темпото на този отбор“, заяви Александър Везенков.

От неговите колеги Томас Уолкъп се разписа с 15 точки и 10 асистенции. Костас Папаниколау се отчете с 11.

Луис Олинде бе най-добър за АЛБА с 16 точки.

КЛЮЧЪТ: Берлинчани не можаха да реагират и изоставаха дори с 37 точки в края на двубоя. Домакините намалиха пасива си от 20 през втория период до 9 малко след почивката. След това обаче Александър Везенков и Олимпиакос отново дръпнаха с 20 точки и до края не изпуснаха лидерството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 24 февруари Олимпиакос на Александър Везенков ще гостува на Валенсия, докато АЛБА Берлин ще играе срещу Цървена Звезда.

СТАТИСТИКА ОТ АЛБА БЕРЛИН – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани