18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЧерноморец се нареди пети в НБЛ в края на втория етап (видео)

Черноморец се нареди пети в НБЛ в края на втория етап (видео)

Бургазлии победиха Ямбол като гости

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец финишира на пето място в края на втория етап на сезона в НБЛ. Отборът на Васил Евтимов се наложи над Ямбол със 100:78 като гост в последния мач от 22 кръг в родния елит. Бургазлии са с баланс от 11-9, докато селекцията на Александър Алексиев е със 7 успеха и 13 поражения на осмото място.

НАЙ-ДОБРИ: Мунис Туту отбеляза 20 точки за Черноморец, допълнени от 7 борби и 8 асистенции. Джордан Тъкър вкара 18 плюс 6 борби. Георги Боянов добави 17 точки и 6 борби. Николай Титков се включи от пейката с 15. Макол Моайен се отчете с 14 точки и 8 борби.

Трей Сампсън бе най-добър за Ямбол и оформи дабъл-дабъл – 21 точки и 12 борби. Иван Лилов реализира 18. Георги Герганов остана с 13 точки и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: Гостите започнаха силно и се изстреляха напред с 15:3, водени от Мунис Туту, Георги Боянов и Макол Моайен, но Ямбол не се забави много и до края на първата част намали пасива си до 3 точки за 16:19 чрез Иван Лилов, Трей Сампсън и Декуан Морис. През втория период бургазлии си върнаха двуцифрения аванс, след като Симеон Лепичев, Джордан Тъкър и Георги Боянов не сбъркаха. Ямболии обаче не се отказваха и чрез Уилям Таварес, Иван Лилов и Трей Сампсън фиксираха 35:42 на голямата почивка.

След паузата домакините държаха дистанцията близо до средата на третия период. След това обаче Черноморец увеличи още повече оборотите и с помощта на Николай Титков, Мунис Туту и Джордан Тъкър стигна до 71:53 в своя полза. До финалната сирена „акулите“ не изпуснаха инициативата, фиксирайки крайното 100:78 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В шампионата при мъжете следва пауза, заради мачовете на националния отбор в предквалификациите за Евробаскет 2025. Той ще бъде подновен в началото на март.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – ЧЕРНОМОРЕЦ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани