16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияКош на Николай Стоянов прати Спартак на финал на турнира в Ботевград

Кош на Николай Стоянов прати Спартак на финал на турнира в Ботевград

Плевенчани надвиха Черноморец в първия мач от турнира "Георги Христов"

Спартак Плевен се класира на финал на турнира „Георги Христов“, който стартира в Ботевград. Отборът на Тодор Тодоров издържа срещу Черноморец след 86:85 в първия полуфинал на надпреварата.

Цветомир Чернокожев бе близо до дабъл-дабъл за Спартак, след като приключи с 20 точки и 9 борби. Николай Стоянов добави 16. С по 11 точки се отчетоха Димитър Маринчешки, Мартин Маринов и Ивко Ивков. В игра за плевенчани се завърнаха Симеон Илиев и Барет Бенсън.

Георги Боянов бе най-резултатен за Черноморец с 22 точки и 6 борби. Мунис Туту остана на крачка от трипъл-дабъл – 20, 7 борби и 10 асистенции. Симеон Лепичев и Николай Титков нанизаха по 13 точки, като първият грабна и 5 борби.

Плевенчани достигнаха до аванс от 8 точки след кош на Евгени Хаджирусев за 80:72 в средата на последната част. Бургазлии обаче се доближиха на 2 точки след успешни акции на Георги Боянов и Николай Титков. Димитър Маринчешки и Цветомир Чернокожев не сбъркаха от другата страна за 84:78. Мунис Туту, Георги Боянов и Николай Титков обаче изведоха Черноморец напред с 85:84 28 секунди преди края. Кош на Николай Стоянов 12 секунди преди сирената все пак стигна за успеха на Спартак. 

Утре (29 септември) от 19.00 ч. в „Арена Ботевград“ тимът от Плевен ще има за съперник победителя от двойката Балкан/Пелистер във финала на турнира. Същият ден, от 16.30 ч. Черноморец ще играе срещу загубилия в мача за третото място. 

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК ПЛЕВЕН – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани