9.7 C
София
петък, май 10, 2024
НачалоБългарияЧерноморец не остави шансове на Берое

Черноморец не остави шансове на Берое

18-та победа за отбора на Васил Евтимов в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец спечели за втори пореден и общо 18-ти път в НБЛ през този сезон. Бургазлии надиграха Берое с 96:69 у дома в среща от 32 кръг в шампионата при мъжете. „Акулите“ имат в актива си и 11 поражения, като са трети в класирането с мач повече от ЦСКА, докато старозагорци са седми с баланс от 13-16.

И ОЩЕ: С тази победа Черноморец си гарантира домакинско предимство за 1/4-финалите в родния елит.

НАЙ-ДОБРИ: Георги Боянов бе много полезен и оформи дабъл-дабъл за Черноморец – 17 точки и 13 борби. Макол Моайен добави 14 и 9 борби. С по 13 точки финишираха Джордан Тъкър (6 борби, 6 асистенции) и Брайс Нзи (8 борби). По 12 реализираха Мунис Туту и Николай Титков, като първият допълни сметката си още с 6 борби и 11 асистенции.

Дариъс Хол също стигна до двойните показатели за Берое – 15 точки и 11 борби. Робърт Георгиев остави срещу името си 12. Мартин Стефанов остана с 11 точки и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: Домакините си осигуриха двуцифрен аванс още през първата част, благодарение на Джордан Тъкър, Георги Боянов, Макол Моайен и Брайс Нзи, за да фиксират 30:15 в своя полза. До почивката преднината на Черноморец дори стана 25 точки, с което те поставиха на таблото 52:29. През второто полувреме бургазлии не изпуснаха инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В последния кръг от редовния сезон в НБЛ, на 26 април Черноморец ще бъде домакин на Ямбол, докато Берое ще приеме Черно море Тича същия ден.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – БЕРОЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани