16.8 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоБългарияЯмбол с две поред в НБЛ (видео)

Ямбол с две поред в НБЛ (видео)

Отборът на Александър Алексиев спечели срещу Левски в София

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол записа втора поредна победа в НБЛ тази седмица. Момчетата на Александър Алексиев спечелиха срещу Левски с 89:82 като гости в двубой от 32 кръг в родния елит. Ямболии са с баланс от 9-20 и са девети в класирането, докато столичани са с 14-15 и са шести.

НАЙ-ДОБРИ: Декуан Морис отбеляза 27 точки за Ямбол плюс 8 борби. Павел Маринов добави 20 и 6 асистенции. Георги Герганов се отчете с 13 точки. Иван Лилов приключи с 12, 7 борби и 5 асистенции.

Николай Михайлов бе много полезен за Левски и оформи дабъл-дабъл – 18 точки и 10 борби. С 17 го последваха Джон Флорвиъс (7 борби) и Серхий Павлов (6 борби). Алън Арнет остана с 11 точки и 6 борби.

РАЗВИТИЕТО: Двата отбора бяха равностойни през първия период, като в края му Георги Герганов все пак даде минимален аванс на Ямбол за 23:22. В началото на втората част Павел Маринов увеличи преднината на гостите до 6 точки, но Левски отвърна чрез Асен Великов, Серхий Павлов и Лъчезар Димитров за 34:31 в своя полза. Последваха няколко смени на водачеството преди ямболии да направят серия от 13-0, дело на Трей Сампсън, Декуан Морис, Павел Маринов и Георги Герганов, за да дръпнат с 56:41 на голямата почивка.

След паузата Ямбол държеше лидерството чрез Павел Маринов, Декуан Морис и Трей Сампсън, но Левски все пак намери начин да се доближи на 5 точки след успешни акции на Алън Арнет, Серхий Павлов и Николай Михайлов. Иван Лилов и Декуан Морис не сбъркаха за 68:62 след 30 минути игра. В последната четвърт Алън Арнет бе точен за 65:68, но ямболии стигнаха до +10 точки за 75:65. „Сините“ продължиха да настояват и чрез Джон Флорвиъс, Златин Георгиев и Николай Михайлов сведоха изоставането си до 2 точки. Във финалните секунди Иван Лилов, Павел Маринов и Георги Герганов намери верните решения, което се оказа достатъчно за крайното 89:82.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В последния кръг от редовния сезон в НБЛ, на 26 април Ямбол ще гостува на Черноморец, докато Левски ще има визита на Шумен същия ден.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани