14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЦСКА си отмъсти на Левски след ударно начало (видео)

ЦСКА си отмъсти на Левски след ударно начало (видео)

"Червените" се изкачиха до четвърто място в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Пред своята публика ЦСКА триумфира във второто за сезона Вечно дерби в НБЛ след категоричното 78:52 в мач от 17 кръг. Отборът на Росен Барчовски вече е с баланс от 8-7 и се изкачи до четвъртото място в класирането, докато „сините“ са трети с 9 успеха и 6 поражения.

И ОЩЕ: По този начин „червените“ си отмъстиха на съперника за загубата с 92:95 след продължение в предишната среща, която се проведе в зала „Универсиада“ през ноември 2022 г.

НАЙ-ДОБРИ: Алекс Симеонов отбеляза 20 точки за ЦСКА, които гарнира с 11 борби. По 19 добавиха Зейн Ноулс и Мартин Сотиров, като първият овладя и 9 борби.

Златин Георгиев бе най-резултатен за Левски с 12 точки. Николай Михайлов също оформи дабъл-дабъл – 11 и 11 борби.

РАЗВИТИЕТО: Левски първи излезе напред с 5-4, но след това “червените” направиха ударна серия от 19-0, дело на Мартин Сотиров, Зейн Ноулс, Райли Оуенс и Алекс Симеонов, за 23:5 в своя полза след 10 минути игра. През втория период “сините” се съвзеха и чрез Николай Михайлов и Райън Райт сведоха пасива си до 14 точки. Далечната стрелба на гостите обаче не вървеше, а ЦСКА достигна до преднина от 21 точки чрез Мартин Сотиров, Алекс Симеонов и Зейн Ноулс. Левски намери сили и отговори чрез Златин Георгиев и Лъчезар Димитров за 24:39 след едно полувреме.  

След паузата Лъчезар Димитров и Марио Боянов вкараха за 28:40. ЦСКА обаче също имаше верните решения от другата страна и чрез Виктор Гергов, Зейн Ноулс и Алекс Симеонов фиксира 48:31 в своя полза. Последният водеше уверено своя тим за 60:39 в края на третата четвърт. До финалната сирена “армейците” не изпуснаха контрола над двубоя.  

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 януари Левски ще излезe срещу Черно море Тича, докато същия ден ЦСКА ще спори с Берое.

СТАТИСТИКА ОТ ЦСКА – ЛЕВСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани