5 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоНБАДенвър развали специален момент за Стеф Къри (видео)

Денвър развали специален момент за Стеф Къри (видео)

Лидерът на Голдън Стейт стана първият в историята на НБА, преминал границата от 3000 тройки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Стеф Къри стана първият баскетболист в историята на НБА, преминал границата от 3000 тройки. Това се случи при загубата на неговия Голдън Стейт от Денвър с 86:89 у дома, което бе седмата за тима му в лигата през 2021/2022.

И ОЩЕ: Стеф Къри финишира с общо 5 далечни снаряда в срещата. По-рано този сезон 3-кратният шампион в НБА с Уориърс подобри рекорда на Рей Алън и се превърна в най-добрия стрелец от тройката за всички времена.

НАЙ-ДОБРИ: 33-годишният Къри отбеляза 21 от своите 23 точки за Голдън Стейт през второто полувреме. Андрю Уигинс добави 21 и 8 борби. Гари Пейтън II се отчете с 11 точки и 7 борби.

Никола Йокич бе най-добър за Денвър с 22 точки, 18 борби и 5 асистенции. Уил Бартън остана с 21.

КЛЮЧЪТ: Нъгетс пропиляха аванс от 24 точки и допуснаха равенство за 84:84, дошло 1.04 мин. преди края след забивка на Гари Пейтън II. Уил Бартън и Факундо Кампацо донесоха успеха на гостите, които вкараха само 29 точки след почивката.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 декември двата отбора отново ще играят един срещу друг.

СТАТИСТИКА ОТ ГОЛДЪН СТЕЙТ – ДЕНВЪР

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани