10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Трябваше да вземем малко по-добри решения

Йордан Янков: Трябваше да вземем малко по-добри решения

Направихме прекалено много грешки, които се оказаха ключови, бе мнението на наставника на Академик

Направихме прекалено много грешки, които се оказаха ключови. Ние генерално правим много грешки, но мисля, че постигнахме антирекорд в този показател. Отчитам агресивната защита на Балкан, но смятам, че ние допуснахме много ситуации, в които нямаше агресивна игра. Трябваше да вземем малко по-добри решения и да се успокоим на този бърз ритъм на игра, който ние наложихме, а и гостите също практикуват. Мисля, че това беше ключовото в края на мача„, коментира наставникът на Академик Йордан Янков след загубата от Балкан със 70:74 в мач от НБЛ. 

„Не сме си поставяли за цел да бъдем лидери по борби. Единственото, което искам от играчите, е да се раздават на 100%. Може би това идва по естествен път с тяхното желание, но не мисля, че тези два елемента са толкова ключови. Отбелязахме 24 точки на бърза атака, но някои от грешките се оказаха фатални. В края на срещата можеше да вземем някои по-добри решения в защита, за да не допускаме амплитуди. Ще се опитаме да спечелим срещу ЦСКА и да видим какво ще се случи на мача между Ямбол и Черноморец“, допълни наставникът на пловдивчани, които са девети в класирането с баланс от 6-13. 

Джейлън Минет трябваше да бъде по-агресивен. Може би и умората при него се понатрупа, в края даже получи и контузия, надявам се да е лека. Изигра добър двубой, съотборниците му помогнаха с подавания и добрите заслони. Трябваше да бъде малко по-агресивен в четвъртата част, да отбележи важна точка или да отвори играта за някои от другите баскетболисти„, обясни той.

„Високата петица на Балкан ни затрудни дотолкова, че не можахме да разчетем това, че в тези ситуации трябваше да акцентираме повече на пробив и отклоняваме. Това са високи играчи и инстинктивно са свикнали да седят под коша. Ние продължавахме да взимаме предимство, но станаха много грешки. В защита се борихме, справихме се и при борбата, но това се оказа решаващо“, завърши Йордан Янков. 

Балкан се пребори с Академик в Пловдив

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани