19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБерое се бори здраво, но Рилски издържа в Стара Загора

Берое се бори здраво, но Рилски издържа в Стара Загора

16 поред за самоковци в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист не допусна грешка и в Стара Загора, макар че срещна доста трудности срещу Берое след 95:92 като гост в мач от 17 кръг в НБЛ. Отборът на Людмил Хаджисотиров е с баланс от 16-0 на върха в класирането, докато старозагорци са пети със 7 победи и 9 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Чавдар Костов реализира 24 точки за Рилски спортист, допълнени от 8 борби и 6 асистенции. Брандън Рандълф се разписа с 18 и 8 асистенции. Димаджио Уигинс вкара 16 точки плюс 8 борби. Йордан Минчев приключи с 12 и 6 борби.

Дариъс Хол бе най-резултатен за Берое с 21 точки и 5 борби. Ти Кей Идоджи финишира с 16 и 5 борби. Келси Барлоу дебютира с 15 точки, 6 борби и 6 асистенции за 25 минути в игра.

РАЗВИТИЕТО: Самоковци поведоха с 10:2, след като Чавдар Костов и Александър Янев бяха точни. Домакините не се забавиха и се доближиха за 10:13 след успешни акции на Дариус Хол и Ти Кей Идоджи. Рилецо достигна и до двуцифрен аванс за 25:15, след като Димаджио Уигинс, Александър Янев и Йордан Минчев вкараха. Тройка на Дариъс Хол фиксира 18:25 в края на първата част.

В началото на втория период старозагорци се озоваха на 3 точки от съперника след забивка на Александър Тодорович. Това обаче не притесни Рилски, който на бърза ръка дръпна с 14 точки, заради добрата игра на Йордан Минчев, Крис Минков и Еван Бати. Келси Барлоу вкара първия си кош за Берое, дошъл при 31:40, но вицешампионите реагираха с 6 поред за 46:31 в своя полза. “Зелено-белите” все пак заличиха част от пасива си след 6 безответни точки за 36:46 на голямата почивка.  

След паузата Рилски спортист стигна до +18 точки в своя полза след тройка на Васил Попов, но и това не спря Берое. Мартин Стефанов, Ти Кей Идоджи, Дариъс Хол и Михаил Комбаков върнаха старозагорци в играта за 60:66 в края на третата четвърт.

В последните 10 минути Берое продължи да настоява и изоставаше само с 2 точки след успешни наказателни удари на Келси Барлоу и кош на Робърт Георгиев. Чавдар Костов и Димаджио Уигинс все пак помогнаха на Рилски да удържи лидерството си. Ти Кей Идоджи, Дариъс Хол и Келси Барлоу дадоха нов шанс на “зелено-белите” след 81:81 1.44 мин. преди края. Димаджио Уигинс, Чавдар Костов и Йордан Минчев обаче не се забавиха и върнаха водачеството на Рилецо за 88:81. Дариъс Хол, Робърт Георгиев и Михаил Комбаков все пак доближиха Берое на 1 точка 0.5 секунди преди сирената. Кош на Васил Попов фиксира крайното 95:92 в полза на лидера в НБЛ.  

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 28 януари Рилски спортист ще гостува на Академик Пловдив, докато Берое ще има визита на ЦСКА на 30 януари.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани