12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЦСКА наложи волята си над Академик (видео)

ЦСКА наложи волята си над Академик (видео)

Силна втора четвърт за "червените" в Пловдив

КАКВО СЕ СЛУЧИ: ЦСКА регистрира втори пореден успех в НБЛ през този сезон. Селекцията на Росен Барчовски се наложи над Академик с 87:70 като гост в мач от 2 кръг в родния елит. „Червените“ са без поражение, докато пловдивчани са с баланс от 0-2.

НАЙ-ДОБРИ: Георги Боянов даде тон на ЦСКА с 20 точки и 6 борби. Александър Радукич го последва с 19 и 7 борби. Кейлъб Уесън финишира с 16 точки и 8 борби.

Тайлър Криймър бе много полезен за Академик Пловдив и оформи дабъл-дабъл – 15 точки и 10 борби. С по 11 останаха Джъстин МакКол (9 борби), Кръстомир Михов и Джейлън Минет.

КЛЮЧЪТ: След равностойни първи 10 минути ЦСКА наложи волята си във втория период. В него гостите направиха серия от 19-0, дело на Александър Радукич, Венцислав Петков, Георги Боянов и Брандън Йънг, за да стигнат до 43:23 в своя полза. До финалната сирена „червените“ не изпуснаха лидерството.

И ОЩЕ: Първи минути през този сезон в НБЛ записаха Васил Бачев и Брандън Йънг, които се възстановяваха от контузии. Първият получи 10 минути в официалния си дебют за „червените“, в които се разписа с 2 точки, 2 борби и 1 асистенция. Американецът с български паспорт пък се задържа на паркета 26 минути, като в тях регистрира 6 точки, 10 асистенции и 3 откраднати топки.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 21 октомври ЦСКА ще бъде домакин на Миньор 2015, докато ден по-рано (б.а. – на 20-ти) Академик Пловдив ще приеме Ямбол. 

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – ЦСКА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани