10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияКУПА БЪЛГАРИЯ 2023: Балкан не остави шансове на Ямбол (ВИДЕО)

КУПА БЪЛГАРИЯ 2023: Балкан не остави шансове на Ямбол (ВИДЕО)

Ботевградчани наказаха грешките на съперника и утре ще играят срещу ЦСКА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан стана последният полуфиналист в турнира за Купата на България. В „Арена София“ отборът на Петър Златанович бе категоричен срещу Ямбол след 97:66 в последния 1/4-финал от надпреварата.

НАЙ-ДОБРИ: Никос Дипларос и Пол Джаксън отбелязаха по 14 точки за Балкан. Денг Адел бе близо до дабъл-дабъл – 11 и 8 борби.

Трей Сампсън бе най-резултатен за Ямбол с 15 точки и 6 борби. Иван Лилов остави срещу името си 11 и 7 асистенции. Декуан Морис остана с 10 точки и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: Ботевградчани се възползваха от 17-те технически грешки на съперника през първото полувреме и водени от Никос Дипларос, Денг Адел и Павлин Иванов дръпнаха с 55:31, приключвайки го с 9 тройки от 14-те си опита. След паузата въпреки усилията на Трей Сампсън, Иван Лилов и Декуан Морис, „зелените“ не изпуснаха инициативата и направиха аванса си 38 точки, което им бе достатъчно, за да фиксират крайното 97:66 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (22 март) от 20.15 ч. Балкан ще излезе срещу ЦСКА във втория 1/2-финал от турнира.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЯМБОЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани