13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияЯмбол се пребори с Черно море Тича (видео)

Ямбол се пребори с Черно море Тича (видео)

Първа победа за отбора на Тони Дечев в НБЛ през 2023/2024

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол постигна първа победа в мъжкия ни шампионат през 2023/2024. В своята зала „Диана“ момчетата на Тони Дечев отказаха Черно море Тича с 89:81 в мач от 2 кръг в НБЛ. Ямболии имат в актива си и 1 загуба, докато „моряците“ са с две поражения.

И ОЩЕ: Аверил Ъгба не завърши срещата за варненци, заради две технически нарушения. При завръщането си в игра американецът остана на терена 17 минути, като в тях регистрира 5 точки, 6 борби, 1 асистенция и чадър.

НАЙ-ДОБРИ: Тeйлър Къри завърши с 24 точки за Ямбол, допълнени от 11 борби за дабъл-дабъл. Геди Юозапайтис добави 20. Айзък Бонтън регистрира 18 точки и 7 асистенции. Павел Маринов, който пропусна старта на сезона в НБЛ, се включи от пейката с 10 и 7 борби. Със същия точков актив в съблекалнята се прибра Александър Матушев.

Къртис Джоунс бе над всички за Черно море Тича с 33 точки и 5 борби. Костадин Лазаров регистрира 11. Тач Ънру остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ: Водени от Къртис Джоунс гостите стигнаха до аванс от 9 точки през втория период, за да оформят 42:37 в своя полза на голямата почивка. След паузата варненци успяваха да държат лидерството с помощта на Къртис Джоунс, Мартин Йорданов и Костадин Лазаров, но Ямбол намери начин да направи обрат чрез Александър Матушев и Павел Маринов, които бяха точни за 64:58. Черно море Тича започна последните 10 минути със серия от 7-1, за да постави равенство на таблото за 65:65 след кош на Венелин Христов. Последваха няколко смени на водачеството преди Айзък Бонтън и Иван Лилов да върнат преднината на домакините за 79:76. Тач Ънру намали до 78:79, но от другата страна Тeйлър Къри наниза 5 поредни точки и гарантира успеха на Ямбол.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 20 октомври Ямбол ще излезе срещу Академик в Пловдив, докато ден по-късно (б.а. – на 21-ви) Черно море Тича ще играе срещу Балкан в Ботевград.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани