19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияХристо Захариев: Защитата печели шампионати

Христо Захариев: Защитата печели шампионати

Успяхме да контролираме мача, сподели крилото на Балкан

Може би в края на третата и началото на четвъртата част успяхме да пречупим съперника. Тогава им се натрупа и разлика, те се предадоха, техният треньор смени основните им играчи да ги запази за следващия мач. Там успяхме да спечелим„, сподели баскетболистът на Балкан Христо Захариев след успеха над Черноморец с 87:64 в мач №2 от финалите в НБЛ.

Ние знаехме, че този мач ще бъде много труден. И затова от самото начало започнахме много здраво. Не искахме техните най-добри играчи да се разиграят в началото и мисля, че успяхме да ги спрем, особено Джордан Тъкър. Не подценявам и другите. Те са отбор с много силно нападение. Защитата беше ключова още от началото. Пак ни взеха много борби в нападение, но все пак успяхме да контролираме мача, добави крилото, който отбеляза 16 точки за „зелените“.

„Защитата печели шампионати, така че ние влагаме много усилия в тази част от играта и всеки един се раздава. Смятам, че това ни е най-силното оръжие, оттам ни се отваря цялата игра. Отбраната ни в плейофите е много добра. Ограничаваме отборите до 70 точки„, каза още играчът на ботевградчани.

„Ще бъде много трудно в Бургас. Това, че победихме два пъти у дома, още не сме станали шампиони, така че ни чака много тежък трети двубой. Имаме и трудно пътуване. Трябва да се съберем, забравяме за този мач и мислим за следващия„, завърши Христо Захариев.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани