10.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияТрипъл-дабъл на Георги Боянов, ЦСКА не се даде на Черно море Тича...

Трипъл-дабъл на Георги Боянов, ЦСКА не се даде на Черно море Тича (видео)

"Червените" спряха серия от четири поредни загуби

КАКВО СЕ СЛУЧИ: ЦСКА завърши редовния сезон в НБЛ с победа. На свой терен „червените“ се наложиха над Черно море Тича със 105:99 в първия мач от 32 кръг, прекъсвайки серията си от четири поредни загуби.

И ОЩЕ: Селекцията на Росен Барчовски е с баланс от 15-17 и се намира на пето място в класирането на родния елит. Варненци пък са с 11 успеха и 21 поражения и са шести.

НАЙ-ДОБРИ: Георги Боянов бе много полезен за ЦСКА и оформи трипъл-дабъл – 25 точки, 12 борби и 11 асистенции. Александър Радукич добави 20 и 8 борби. Васил Бачев финишира с 19 точки и 6 асистенции. Венцислав Петков регистрира 14. Дамян Минков и Виктор Гергов оставиха срещу имената си съответно по 13 и 10 точки.

Къртис Джоунс бе най-добър за Черно море Тича с 22 точки и 7 борби. Иван Спиров приключи със 17 и 6 борби. Марин Маринов (6 борби) и Мартин Йорданов вкараха съответно по 15 и 14 точки. Костадин Лазаров остана с 13 и 13 асистенции.

КЛЮЧЪТ: След равностойни първи 10 минути домакините си гарантираха двуцифрен аванс чрез Виктор Гергов, Дамян Минков, Георги Боянов и Венцислав Петков за 56:44. След паузата варненци отговориха и с помощта на Марин Маринов, Костадин Лазаров и Иван Спиров сведоха пасива си до 6 точки за 58:64. ЦСКА отново се изстреля напред чрез Дамян Минков, Георги Боянов и Александър Радукич за 75:64. В последните 10 минути Черно море Тича не се даде и чрез дуото Къртис Джоунс и Иван Спиров се върна в играта след 85:88. „Червените“ обаче не се огънаха и с помощта на Георги Боянов, Венцислав Петков и Александър Радукич стигнаха до победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В първия кръг на плейофите в НБЛ ЦСКА ще играе срещу Балкан, докато Черно море Тича ще има за съперник Спартак Плевен. В сериите ще се играе до две победи от три срещи.

СТАТИСТИКА ОТ ЦСКА – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани