11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияПетър Златанович: Бяхме по-енергични

Петър Златанович: Бяхме по-енергични

Формата е временна, класата е вечна, заяви треньорът на Балкан

Формата е временна, класата е вечна. Не искам да звуча мотивиращо, просто е така. Тази максима важи за целия клуб на Балкан. Разликата не е реална, мисля, че можехме да спечелим с повече. Когато се изгледа мачът, може да се види къде сме могли да вземем победата с още по-голяма преднина. Бяхме по-енергични, през третата част позволихме борбата под коша да бъде изравнена и Черноморец свали до 40:49. Допуснахме борби под нашия кош, но след това си върнахме ритъма и спечелихме мача„, заяви треньорът на Балкан Петър Златанович след победата над Черноморец с 87:64 в мач №2 от финалите в НБЛ. 

„Тайната към успеха не бе да спрем Джордан Тъкър и Георги Боянов. Просто трябва да играем едно на едно в дефанзивен план. Ако другият отбор залага много на играта един на един в нападение, ти трябва да отговориш по същия начин в защита“, добави наставникът на „зелените“, които водят с 2-0 в серията. 

Съгласявам се с Васил Евтимов относно силната игра на Мануел Суарес. Черноморец няма решение срещу него, но може да потърси такова от Тъкър, който в този мач е 2/13 при стрелбата от игра„, каза още той. 

Не ме притеснява това, че не сме играли в „Арена Бургас“. Притеснява ме това да не се отпуснем след тази среща. Залата е прекрасна и искам да я видя. Естествено, че не искаме да се връщаме серията в Ботевград. Трябва да подходим максимално сериозно в третия мач, нищо не е решено и нищо няма да дойде даром. За третия мач искаме да пренесем енергията и раздаването на паркета, както правим досега“, пожела си Петър Златанович. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани